programare copii

Programare pentru copii

Modulul I (Începători)

Cursul nostru de programare pentru copii Modulul I se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani. În cadrul acestui curs, aceștia vor dobândi cunoștințele de bază în programare, dar și noțiuni aplicate de matematică.

scratch elevi

Platforma utilizată

La cursul de programare pentru copii Modulul I vom folosi una dintre cele mai interactive platforme, care le permite eleviilor să folosească noțiuni de bază în programare. Platforma Scratch este adaptată elevilor între 8 și 14 ani, fiind vizual foarte atractivă, dar și ușor de înțeles.

Structura cursului și programarea cu ajutorul blocurilor de cod din Scratch le oferă posibilitatea copiilor să dezvolte jocuri si proiecte din ce în ce mai complexe și să înțeleagă noțiunile de bază treptat pe perioada unui an școlar.

Ce învățăm

În primul rând, în cadrul acestui curs, elevii noștri vor deprinde noțiuni elementare de matematică: axa numerelor, adunare, scădere, înmulțire. De îndată ce aceste noțiuni sunt stăpânite bine de către cursanți, trainerii noștri îi vor introduce în baza programării, cu noțiunile de:

  • Mișcare – deplasarea unui personaj de la un punct la altul;
  • Bucle condiționale și bucle repetitive;
  • Variabile – structura care permite programatorului să salveze și să modifice o valoare pe durata execuției programului;
  • Numere aleatorii;
  • Funcții;
  • Liste/vectori – structuri care permit salvarea mai multor informații de acelasi tip pe durata execuției programului;

De asemenea, cursanții vor stăpâni la finalul cursului aspecte ce țin de elemente de grafică și editare imagini, precum și evenimente de declanșare a unor acțiuni.

 

Desfășurarea cursului

În cadrul acestui curs vom folosi atât metode, cât și platforme interactive, pentru a mențiune un interes constant al cursanților, evitând teoria pură, fără aplicații practice. 

În cadrul cursurilor noastre, cursanții sunt îndrumați îndeaproape de profesioniști în domeniul IT. Cursurile se desfășoară atât online, cât și fizic, la sediul CodeUp Academy din Pitești.

 

curs programare elevi

Programare pentru copii Modulul I

Cursul are o durată totală de 30 de ședințe pe an, o ședință de două ore în fiecare săptămână.

Lecțiile se pot desfășura atât online, cât și fizic, la sediul nostru din Pitești.

Absolvenții acestui modul vor primi o diplomă.

PREȚ: 300 RON*

*Prețul afișat reprezintă plata lunară (4 ședințe/lună). Pentru plata semestrială (15 ședințe) se oferă un discount de 10%, iar pentru plata anuala (30 ședințe) se oferă un discount de 15%

Programare începători Modul I

Punem bazele programării prin dezvoltarea de jocuri în platforma Scratch.

Programare începători Modul II

Învățăm să scriem primele linii de cod folosind platforma Khan Academy.

Robotică ARDUINO

Construim roboți prin crearea circuitelor electrice pe plăcuța ARDUINO.

Programare Python

Învățăm un limbaj de programare precum Java și C++, cu o sintaxă mai simplă.

Web Development

Te invităm să creezi prima ta pagină web folosind  HTML, CSS, JavaScript și Bootstrap.